Малдивите отново станаха член на Британската общност, наричана официално Общност

...
Малдивите отново станаха член на Британската общност, наричана официално Общност
Коментари Харесай

Малдивите отново са приети в Британската общност

Малдивите още веднъж станаха член на Британската общественост, наричана публично Общност на нациите, от 1 февруари, предадоха осведомителните организации.

Общността поздрави островната страна като своя 54-и член, откакто утвърди поръчката й още веднъж да бъде призната.

По думите на генералния секретар на Общността на нациите Патрисия Скотланд, " процесът на промени, който Малдивите не престават, е съгласуван с полезностите и правилата на Общността.

" Членовете насърчават държавното управление на островната страна да продължи по този път " - съобщи Скотланд, представена от Дойче веле.

Общността на нациите е асоциация от самостоятелни страни, които са били част от Британската империя. Тя се оглавява от английската кралица Елизабет II. В нея влизат Канада, Австралия, Индия и други страни.

Малдивите излязоха от Общността през октомври 2016 година след 34-годишно участие. Тогава някогашният президент на островната страна Ямин Абдула Гаюм беше упрекнат в нарушение на човешките права и липса на прогрес по пътя към народна власт. Заради това Малдивите бяха изправени пред налагане на наказания. През септември 2018 година на изборите за президент победи опозиционният претендент Ибрахим Мохамед Солих. Той огласи стратегия за огромни промени и подаване на молба за наново участие в Британската общественост. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР