Малдивите, но не в туристическия им вариант. А по време

...
Малдивите, но не в туристическия им вариант. А по време
Коментари Харесай

Забравете, че Малдивите са само лукс! Бареков отиде на място и показа неща, които никой не е подозирал

Малдивите, само че не в туристическия им вид. А по време на избори - това сподели на профила си във Facebook евродепутатът Николай Бареков, написа Блиц.

Ето какво споделя той на профила си във Facebook:

" Ето тези Малдиви зад мен, които никой не познаваше. Наричам ги Невидяните Малдиви или Мълчаливите Малдиви направиха своята Оранжева гражданска война (цветовете на опозицията). Зад кулисите на лъскавите курорти, известни по целия свят, тук времето тече друго и разликата е цяла ера. Времето като че ли беше спряло тук. С деветдесет % изборна интензивност бедните малдивци смъкнаха посредством изцяло законни избори остарелия си президент Ямин и избраха за нов водача на опозицията Мохамед Ибрахим Солих.



Само 40 хиляди гласа повече. Вижте ги тези дребни, безмълвни, само че упорити мъже зад мен, подредени на опашка пред урните в 4 сутринта. Облекли празничните си ризи и излезли на своята тиха гражданска война. Мотивирани, само че без завист, а с доброта и увереност в очите, присъща на ултраноконсервативния ислям тук. Решени на всичко поради децата си. Една тиха гражданска война, изтръгната от недрата на душата на един народ, уважаващ фамилните полезности вместо лукса. Представете си, в случай че малдивците гласоподаваха като българите, изгубили всякаква вяра, тук в никакъв случай нямаше да има смяна.

Старият президент построи мост сред Мале и новия квартал за 2 милиарда, задължени към Китай. Почти построи и откри нова социална болница на 30 етажа върху пясъка, автомагистрали на островите и цели нови квартали, само че на каква цена? Забрави жителите от дребните острови, които тънат в бедност и те го наказаха с единственото си останало оръжие бюлетината.



Прилича ли ви всичко това на нещо познато... Опозицията, подкрепена от Индия, съвсем нямаше акция в медиите, нито билбордове, само че от ухо на ухо и от човек на човек, село по село, реализира задачите си. Управляващите имаха всички медии и бюрокрацията на своя страна, парите на Китай, само че изгубиха. Европейски Съюз и Организация на обединените нации имаше опасения за операция на изборите, само че дребното чужденци, които рискувахме живота си да дойдем тук като външни наблюдаващи, видяхме изненадващата победа на опозицията в едни привидно спокойни и предрешени избори. Сега би трябвало да се гледа напред. Добро утро, Мале. Изводите за нас.



Асфалтът и тухлите са значими, само че не са по-важни от живота на децата и хората. Дори и тук на пъпа на света, Индийския океан. "
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР