Малчуганите от начално училище „Христо Ботев” спечелиха първото по рода

...
Малчуганите от начално училище „Христо Ботев” спечелиха първото по рода
Коментари Харесай

Децата от НУ „Христо Ботев” спечелиха „Хартиена война”

Малчуганите от начално учебно заведение „ Христо Ботев” завоюваха първото по рода си съревнование за предаване на боклуци „ Хартиена война”. В школото се организира вътрешна конкуренция сред класовете, която подтиква децата да съберат най-вече непотребна хартия за 10 дни.

То бе извоювано от 1-ви „ а” клас, които е поверен на грижите на госпожа Людмила Балабанова. Учениците съумяха да се класират първи с помоща на своята класна ръководителка и родителите си.

„ Еко войниците” от НУ „ Христо Ботев” завоюваха надпреварата с предадени над 2101 кг и демонстрираха, че обичат природата, пазят чистотата и събират разделно отпадъците си.

Екологичното схващане на учениците е измежду главните цели на школото с над 100-годишна история, наред с дейната спортна активност и личностното развиване.

Кампанията бе проведена от общината с поддръжката на „ Екоколект” АД и „ Булекопак” АД. В нея се включиха деца от регионите „ Източен”, „ Северен”, „ Южен” и „ Западен”. Малчуганите от всички школа са съумели да съберат общо над 7 тона хартия и по този начин да спасят 160 дървета.

От „ Екоколект” ще афишират „ Хартиена война” сред децата на Пловдив всяка година. Организаторите подчертават върху зеленото мислене на учениците и смятат акцията за стъпка напред против детската експанзия. /Марица.бг
тагове дете христо ботев хартиена война
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР