Малчуганите от група „Палави мишлета“ на плевенската детска градина „Щастливо

...
Малчуганите от група „Палави мишлета“ на плевенската детска градина „Щастливо
Коментари Харесай

Малчугани от Плевен учиха как да ценят водата

Малчуганите от група „ Палави мишлета “ на плевенската детска градина „ Щастливо детство “ се учиха по какъв начин да ценят водата. Заедно с учителките си те работят по план „ Малък еколог “, заяви Регионалната ревизия по околната среда и водите в Плевен.
На „ палавите мишлета “ са гостували експерти от екоинспекцията и от Басейнова дирекция „ Дунавски регион “. Те са изнесли пред невръстната си публика урок на тематика „ Съкровището вода “. От гостите децата са научили за какво е значимо да пестим и пазим водата и по какъв начин могат да го вършат самите те и в къщи, и в детската градина. Малките домакини пък са разказали за своя екокът, в който има и съдове за разделно събиране на боклуци.
До края на май идната година децата всяка седмица ще имат разнообразни начинания, ориентирани към екологично образование. Следващата взаимна демонстрация с районните структури на Министерство на околната среда и водите ще бъде в навечерието на Коледа, когато ще бъде проведена работилница за картички от боклуци, разясняват от екоинспекцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР