Малчугани препълниха спешните кабинети и педиатриите на пловдивските болници в

...
Малчугани препълниха спешните кабинети и педиатриите на пловдивските болници в
Коментари Харесай

Три вируса мъчат децата по празниците, болниците пълни

Малчугани препълниха незабавните кабинети и педиатриите на пловдивските лечебни заведения в почивните дни към Коледа. Масово недоволствата бяха от главоболие, висока температура, хрема, обща изнемощялост, мускулни и стомашни болки, които оставиха хлапетата за 5-6 дни в леглото. За да може да обслужи всички заболели, най-голямото детско незабавно поделение в Южна България - това на УМБАЛ " Свети Георги ", работи с подсилен екип по празниците. Двойно повече деца потърсиха помощ в МБАЛ " Централ Хоспитал ", УМБАЛ " Пълмед ", УМБАЛ " Каспела ", клиниките " Вела " и " Медикус Алфа ". " Личният доктор запразни още на 22 декември, няма къде другаде да отидем ", оплакваха се обезпокоени родители, на които се наложи да чакат по 2-3 часа.

Лекарите настояват, че сега ни нападат три разнообразни вируса. Според експертите по епидемиология обаче към момента не може да се приказва за избран вариант грип. Въпреки това на доста от малчуганите, посетили незабавните кабинети точно на Коледа, са предписани антибиотици. Което също се оказа проблем, защото първо би трябвало да се създадат кръвни проучвания, а не всички клинични лаборатории работеха в дългите почивни дни.

Добрата вест е, че тази година в незабавното поделение на УМБАЛ " Свети Георги " не е потърсил помощ нито един пациент, прекалил с храната или алкохола на коледната софра. До момента няма и потърпевши при произшествия с пиратки и пиротехника.
тагове деца вируси празници Спешното
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР