Малчугани от 4-та група в ДГ Весела“ изнесоха тържество под

...
Малчугани от 4-та група в ДГ Весела“ изнесоха тържество под
Коментари Харесай

В ДГ „Весела“ почетоха героите на България

Малчугани от 4-та група в ДГ „ Весела “ изнесоха празненство под надпис „ Час по родолюбие “ по случай националния празник на Република България-3-ти март.

Приятна изненада за родители и посетители на празника в самото начало бе осъществяването на известния гайдар Славчо Кехайов, който излезе на спонтанната сцена дружно с децата.

Възпитаниците на ДГ „ Весела “ изпяха патриотичните песни: „ Знамето ни е трицветно “, „ Песен за Левски “, „ Тих бял Дунав “, „ Високи сини планини “, „ Питат ли ме дей зората “ и „ Обичам България “.Изпълниха танците „ Самодиви “, Патриотичен танц и изрецитираха известните стихове: „ Родна стряха “ на Ран Босилек, „ Обич “ на Дора Габе, „ Аз съм българче “ на Иван Вазов и „ Балада за Хан Аспарух “.

„ Това е най-българският празник от всички, извоюван с кръвта на предците ни.Където и да отидете, не забравяйте, че сте българи и носете България в сърцето си! “, приветства децата шефът на ДГ „ Весела “ Наталия Коева.

Празникът бе осъществен от колектив на детското заведение в състав: Мариана Тушева (главен учител), Севдалина Хаджиева (учител), Ивайла Тотева (учител по музика и хореограф) и Анастасия Кехайова (помощник възпитател).

„ Адмирации за педагогическия екип на ДГ „ Весела “ и нейния шеф за това, че възпитават децата в почитание към България и родолюбие.Нека на този ден се преклоним пред делото на героите, отдали живота си за свободата на Родината “, сподели кметът на регион „ Северен “ Стоян Алексиев.

В края на събитието децата от 4-та група му сервираха квалифициран от самите тях подарък-картата на България в шевици.Подобен подарък получи и секретарят на региона Стайко Танев, който също бе посетител на тържеството.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР