Мълчаливите хора също имат някои добри качества.Тихите води са дълбоки,

...
Мълчаливите хора също имат някои добри качества.Тихите води са дълбоки,
Коментари Харесай

5 мощни качества на мълчаливите хора

Мълчаливите хора също имат някои положителни качества.Тихите води са дълбоки, както се споделя в поговорката. Това важи и за към 1,4 милиарда интроверти в света. Макар и външно спокойни, интровертите имат голям вътрешен свят, изпълнен с въображение, прозрения и ентусиазъм.

Повечето интроверти надалеч не са срамежливи, груби или арогантни, само че се усещат добре в по-тиха и минимално стимулираща среда. Силата на тишината образува значими качества у тези, които се усещат изтощени от безкрайното обществено взаимоотношение и външна стимулация. Сред мощните страни на интровертите са уменията за дълбока централизация, прочувствената просветеност, наблюдателността, способността за създаване на взаимоотношения и ексцентричната креативност.

Вместо да са дефектни стенописци, които се нуждаят от коригиране, интровертите имат възхитителни качества, скрити под тяхното успокоение. Като употребяват тези естествени мощни страни, вкоренени в личността им, интровертите могат доста да обогатят живота си и да допринесат позитивно за работното си място и взаимоотношенията си.

5 мощни качества на безмълвните хора

1.Умения за наблюдаване: Възприемателните качества на мира

 безмълвните хора 5 мощни качества на безмълвните хора фотография: pinterest

Мълчаливите хора са склонни да бъдат извънредно мъдри, като долавят фини сигнали и елементи, които по-екстровертните видове пропущат. Без външни диалози или разпръскване съзнанието на интровертите е свободно да следи умерено. Това им дава съвсем необикновено схващане за човешкото държание и мотивация във времето.

2.Емоционална просветеност: Емоционалната страст: способността за саморазбиране

 безмълвните хора 5 мощни качества на безмълвните хора фотография: pinterest

Самотата и тишината ориентират безмълвните хора във вътрешността. Това води до чудесно съзнание и прочувствена просветеност. Интровертите претърпяват богатия си вътрешен свят по-ярко, в сравнение с външните тласъци. Чрез саморефлексията те схващат персоналните си усеща, страхове, фантазии и мотивации на надълбоко интимно равнище. Тази дарба за себепознание също по този начин предизвиква разбирането на ближните.

Интровертите постоянно са мощно съчувствени, състрадателни и морални – способни са да възприемат прочувствените потребности на другите и да реагират грижовно – техните естествени мощни страни са подобаващи за специалности като консултиране, преподаване, медицина и обществена работа.

 

3.Творчество: Семената на нововъведенията се намират в почвата на тишината

 безмълвните хора 5 мощни качества на безмълвните хора фотография: pinterest

Макар че никой вид персона не е монополист на творчеството, безмълвните хора процъфтяват, като основават условия за инкубация. Тяхната вътрешна визия крие голям потенциал за въображение, автентичност и визия. Интровертите създават реформаторски решения, като развиват полуоформени хрумвания в уединението на мозъка си, преди да ги споделят на открито.

4.Концентрационна дарба: Усвояване на изкуството на умственото потапяне

 безмълвните хора 5 мощни качества на безмълвните хора фотография: pinterest

Мълчаливите хора могат да се вглъбят напълно в тематиките, които ги интересуват, като не позволяват външни въздействия. Без да се борят с разсейването, интровертите умерено се отдръпват в своя наблюдателен пашкул. Тяхната латентна концентрираща суперсила е такава, каквато най-хубавите спортисти употребяват, с цел да се оттеглен от плача на тълпата. Интровертите ползват тази дарба, с цел да разкрият все по-дълбоки аспекти на пристрастеностите, проектите или проблемите, до момента в който не реализиран майсторство.

 

 

5.Изграждане на взаимоотношения: Парадоксът на интровертната фамилиарност

Макар че безмълвните хора нормално имат по-малък обществен кръг, връзките им са доста интимни. Това наподобява нелогично – в края на краищата интимността нормално разцъфтява посредством откриване на себе си. Въпреки това интровертите постоянно се разкриват постепенно и деликатно, откакто доверието в другия човек се почувства непоклатимо.

При сантименталните ползи интровертите могат да наподобяват дистанцирани или безразлични първоначално. Под повърхността обаче в сърцата им се зараждат голяма накърнимост и сантиментална пристрастеност. Изразяването на това се усеща плашещо, до момента в който интимността не стане задоволително постепенна, с цел да може да се оправи с нея. юПлатоничните ползи възприемат интровертите като надеждни, правилни другари, които слушат добре, само че споделят минимално… първоначално. След това интровертите разкриват по-странните си странности, същинските си паники и далечните си житейски фантазии единствено с най-близките си и скъпи другари.

Океаните съдържат над 80 % от вулканичната активност на нашата планета, само че все пак плуват умерено сини, безпроблемно на повърхността. Подобно на тихите океани, интровертите също крият удивителни качества, които са потопени в тях.

Техните естествени дадености крият значително необработен капацитет. Като одобряват същински тишината, уединението и вътрешното осъзнаване, безмълвните хора получават сила и цялост, които да споделят на открито. Тяхната тиха мощ прелива от прочувствена мъдрост, искряща креативност, дълбока фамилиарност и трансформираща мощ, които чакат да бъдат разгърнати в необятния свят.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР