Малайзийски компании за производство на палмово масло трябва да се

...
Малайзийски компании за производство на палмово масло трябва да се
Коментари Харесай

Малайзия атакува със сови плъховете в палмовите плантации

Малайзийски компании за произвеждане на палмово масло би трябвало да се опитат да усилят броя на совите в плантациите си, с цел да се оправят с проблем с плъховете, вместо да употребяват змии или макаци, разгласи днес борд за палмово масло на Малайзия, съобщи Reuters, представена от БНР.
Плъховете понижават добива на плантациите с 10%, съгласно изчисленията на промишлеността и предизвикват главоболия на втория по-големите производител и експортьор на палмово масло след Индонезия.
Малайзийският производител „ Обединени плантации “ към този момент употребява забулени сови за отбрана от плъхове, като по този метод понижава и използването на химически токсини.
Компанията обмисля и да включи в битката с вредителите и бенгалски котки, след като миналата година проучване на учени предложи макаци, които се хранят с гризачите.
Но бордът настоя, че негово изследване е посочило, че забулените сови обезпечават най-хубавият биологичен надзор над плъховете, а потреблението на маймуни е „ безусловно несвоевременно “, защото може да нанесе други вреди.
Забулената сова може да изяде до два плъха дневно, до момента в който змията единствено един на седмица. Според шефа на борда Ахмад Парвез потреблението на котки не е уместно, защото те са домашни и не могат да се приспособяват към изискванията на плантациите. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР