Малайзийски гражданин е хванат с ембрион в контейнер, индийските власти

...
Малайзийски гражданин е хванат с ембрион в контейнер, индийските власти
Коментари Харесай

Малайзиeц е арестуван на летище в Индия за контрабанда на човешки ембрион

Малайзийски жител е заловен с ембрион в резервоар , индийските управляващи проверяват контрабанда, откакто разкрили живия човешки ембрион в куфар на летището в Мумбай, оповестява БиБиСи.

Задържаният признава, че това не е първият път, когато внася контрабандни ембриони в Индия , след което насочва управляващите към елитна клиника за ин витро в града.

Клиниката изрично отхвърля всякакво присъединяване, като твърди, че е " натопена " .

Контрабандистът твърди, че придвижва ембрионите в клиниката, а съгласно " Таймс оф Индия " са открити и текстови известия, подкрепящи изказванието му.

Д-р Горал Ганди, ембриолог, началник на клиниката, изяснява, че това не е правилно, а нейният юрист Кантавала добавя пред съда, че това е " интрига, скалъпена от лица, които могат да включват и съперници ".

Ин витро е все по-популярна процедура в Индия през последните години . Ембрионите могат да бъдат замразени и съхранявани в продължение на няколко години , като някои хора ги подаряват на други евентуални родители.

Независимо от това е нелегално да се внасят ембриони в Индия без позволение от Индийския съвет по медицински проучвания .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР