Малайзия заяви - няма да се превърне в сметището на

...
Малайзия заяви - няма да се превърне в сметището на
Коментари Харесай

AFP: Малайзия отказа да е ”сметището на света”. Върна боклука към ”белия свят”

Малайзия съобщи - няма да се трансформира в сметището на Европа. Страната е решила да изпрати назад 150 контейнера с боклуци към по-богатите страни. Дали България е една от тях?
Китай влезе в яростна война с пластмасата и вкара строги ограничавания за производството, продажбата и използването на артикули за еднократна приложимост.

Държавата е един от най-големите производители на пластмасови произведения в света.

Статистически видяно, точно тази част от света е главен замърсител на планетата. Купища отпадък стои в страни като Индия, а ограниченията, въведени от Европа, са като битка с вятърни мелници. В същото време обаче огромните стопански системи не престават да изхвърлят боклука си точно там.

Малайзия е засипвана с боклуци от Съединени американски щати и Англия от 2018 година насам. Големи китайски компании, които се занимават с преработката на отпадък са решили да се реалокират в Малайзия, след въвеждането на еко възбраните. Това автоматизирано пренасочи огромните бали отпадък към страната, пишат от Агенция “Франс прес”.

“Ще предприемем нужните стъпки, с цел да се уверим, че Малайзия няма да се трансформира в сметището на света”, изясняват от еко министерството на страната.

И по този начин страната върна първите 150 контейнера, които отхвърли да одобри от “белия свят”. Те са били изпратени в 13 страни. 43 контейнера са били върнати във Франция, 42 - във Англия, 13 - в Съединени американски щати и 11 - в Канада. Къде са отишли останалите обаче, не знаем.

Съдейки по назряващата рецесия с боклука в България, доста евентуално е част от отпадъците да влязат и у нас. Също толкоз неусетно, както и тоновете боклук от Италия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР