Малайзия обяви днес за първите три случая на новия коронавирус

...
Малайзия обяви днес за първите три случая на новия коронавирус
Коментари Харесай

Коронавирусът стигна Малайзия и Австралия, във Франция болните са вече 3

Малайзия разгласи през днешния ден за първите три случая на новия ковид на своя територия, съобщи Ройтерс.

Тримата инфектирани са родственици на 66-годишен мъж, за който сингапурските здравни управляващи са удостоверили, че е болен от вируса.

Австралия също разгласи през днешния ден за първия случай на пристигналия от Китай ковид на своя територия.

Заразеният е в щата Виктория. Той е към 50-годишен китайски жител, дошъл в Австралия от Китай на 19 януари, съобщи министърът на опазването на здравето на Виктория Джени Микакос.

" Важно е да се означи, че няма причина за суматоха измежду обществеността. Пациентът е изолиран и за него се поставят медицински грижи " , посочи Микакос.-->

Във Франция болните са към този момент трима.

Двама от инфектираните са в болница в Париж, а третият - в Бордо, Югозападна Франция.

Френският министър на опазването на здравето Анес Бюзен съобщи през вчерашния ден на конференция, че управляващите удостоверяват два случая на ковид във Франция. В настрана изказване министерството на опазването на здравето заяви за трети случай. Третият инфектиран е родственик на един от първите двама болни от вируса.

По-рано благотворителната организация СОС Медсан съобщи, че е полагала медицински грижи за един от инфектираните - пациент от китайски генезис, който е показал признаците на треската и който е декларирал, че е бил в контакт с хора от Ухан.

Бюзен съобщи, че 48-годишният пациент се е завърнал във Франция преди два дни след пътешестване в Китай, което е включвало и посещаване на Ухан.
Пациентът е изолиран, с цел да няма контакт с външния свят. Той е в положително положение, съобщи министърът.

Повечето случаи на заразяване с вируса към този момент са в Китай, където управляващите постановиха строги ограничавания на пътуването и на публичните събирания.

Петнадесет души са умряли о т ковид в китайската провинция Хубей , съобщи Франс прес.

Така общият брой на умрелите от вируса е към този момент 41 души.

Китайските управляващи започнаха огромна интервенция по слагане на 13 града в Хубей под карантина , с цел да попречат на разпространяването на вируса.

Броят на инфектираните с вируса е 1287 души , съобщи Ройтерс, като се базира на изказване от през днешния ден на китайската Национална комисия по опазването на здравето.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР