Малайзия образува наказателни производства срещу три дъщерни дружества Goldman Sachs

...
Малайзия образува наказателни производства срещу три дъщерни дружества Goldman Sachs
Коментари Харесай

Малайзия съди Goldman Sachs за подкуп и злоупотреба

Малайзия образува наказателни производства против три дъщерни сдружения Goldman Sachs в понеделник, обвинявайки капиталовата банка от Уолстрийт, че е направила " жестоко нарушаване " на законите за скъпите бумаги в интервенциите си с държавния капиталов фонд 1MDB, осведоми CNBC.

В изказване, оповестено в понеделник, кабинетът на основния прокурор на Малайзия съобщи, че ще потърси наказателни санкции на стойност над 3 милиарда $ и присъди против виновните лица.

Обвиненията против банкерите от Goldman Sachs настояват, че те са подкупвали малайзийските държавни чиновници, с цел да обезпечат присъединяване в аукциона за облигации за държавния капиталов фонд, наименуван 1Malaysia Development Berhad, или 1MDB на стойност 6,5 милиарда $ през 2012 и 2013.

Томи Томас, основен прокурор на Малайзия, твърди в изказване, че Goldman Sachs е получила такси за 600 милиона $ за ролята си, което е " няколко пъти по-високо от преобладаващите пазарни равнища и правила в бранша ".

Малайзийските управляващи настояват, че 2,7 милиарда $ от продажбата на облигации са " непочтено присвоени " като част от разширяващия се скандал, който докара до обвинявания против някогашния министър-председател Найми Раак, създател на 1MDB. Правоприлагащите органи от разнообразни страни, в това число американското правораздаване, настояват, че от капиталовия фонд са присвоени 4,5 милиарда $.

Властите настояват, че банката е подвела вложителите, когато е знаела, че постъпленията от продажбата на облигации от 1MDB, които е уредила, ще бъдат присвоени. Правителството търси санкции, надхвърлящи 2,7 милиарда $, с които се твърди, че е злоупотребено, и 600 милиона $, получени от Goldman за покупко-продажбите, написа Bloomberg.

Малайзия подава обвинявания против три от звената на банката - Goldman Sachs International (Великобритания), Goldman Sachs (Сингапур) и Goldman Sachs (Asia) LLC - оповестяват от вестник " Edge ", цитирайки талони обвиняването от съда в Куала Лумпур.

Говорител на Goldman съобщи, че банката оспорва изказванията и ще се пази против обвиняванията.

" Смятаме, че тези обвинявания са неправилни, ще се пазиме пламенно и чакаме опцията да представим нашата страна ", споделя Едуард Нейлър, представител на Goldman в Азия. " Компанията продължава да си сътрудничи с всички органи, които проверяват тези въпроси. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР