Малайзия изпрати обратно 150 контейнера с пластмасови отпадъци в 13

...
Малайзия изпрати обратно 150 контейнера с пластмасови отпадъци в 13
Коментари Харесай

Малайзия връща боклук, не иска да става сметище на света

Малайзия изпрати назад 150 контейнера с пластмасови боклуци в 13 най-вече богати страни след третото тримесечие на предходната година, като министърът на околната среда предизвести в понеделник, че тези, които желаят да трансфорат страната в кофа за отпадък на света, могат единствено да „ мечтаят “.

 © БГНЕС
Регионът е залят от пластмаса от по-развити стопански системи като Съединени американски щати и Англия от 2018 година, откакто Китай, който преди този момент се хвалеше с огромна промишленост за преработване, подреди прекъсване на множеството импорт на отпадъци. Много китайски предприятия за преработване се реалокираха в Малайзия след влизането на възбраната, което докара до това, че големи количества пластмаса се доставят без разрешителни и наводняват дребни общини.

Сега държавните управления в района изпращат назад незаконно импортирана пластмаса, а министърът на околната среда Йео Бей Ин съобщи, че Малайзия е върнала 150 контейнерни кораба, пренасящи 3737 метрични тона, тук-там, в това число Франция, Англия и Съединени американски щати. От 150 контейнера 43 са върнати във Франция, 42 за Обединеното кралство, 17 за Съединени американски щати, 11 за Канада, 10 за Испания, а останалите за Хонконг, Япония, Сингапур, Португалия, Китай, Бангладеш, Шри Ланка и Литва, заяви нейното министерство.

Длъжностните лица се надяват в близко бъдеще да изпратят още 110 контейнера назад, 60 от които са пристигнали от Съединени американски щати, сподели Йео. Властите " ще подхващат нужните стъпки, с цел да подсигуряват, че Малайзия няма да стане сметището на света ", добави тя. Министерството на околната среда " ще продължи да води война против замърсяването, в това число против пластмасовите боклуци ", сподели тя пред кореспонденти в северния град Бътъруърт, където се намира огромно пристанище, откъдето някои контейнери са изпратени назад. Страните експортьори и морските линии покриха разноските за връщане на контейнерите. " Не желаеме да плащаме нито един цент ", сподели министърът. " Хората изхвърлят боклука си във вашата страна. Не би трябвало ние да плащаме, с цел да го изпратим назад. "

Няколко страни от Югоизточна Азия изпратиха назад нежелани боклуци през последните месеци. Индонезия върна стотици контейнери в страните си на генезис, а Филипините върнаха голяма пратка отпадък в Канада.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР