Малайските мечки имитират лицевите изражения на други екземпляри от вида,

...
Малайските мечки имитират лицевите изражения на други екземпляри от вида,
Коментари Харесай

Малайските мечки имитират лицевите изражения на посестримите си

Малайските мечки имитират лицевите изражения на други екземпляри от типа, сочат резултатите от проучване, представени от Юнайтед прес интеренешънъл. Става въпрос за форма на връзка, за която до момента се смяташе, че е присъща само на приматите.

Малайските мечки живеят в гори в Югоизточна Азия. Това са мечките с най-малки размери в света.

Специалисти от университета в Портсмут, Англия, две години следили държанието на малайски мечки в рехабилитационен център в Малайзия, в който изискванията са сходни с тези в природата. Оказало се, че тези животни са изненадващо игриви. Изследването посочило, че малайските мечки употребяват лицеви изражения, с цел да споделят между тях по същия метод, както това вършат хората и маймуните.

"Имитирането на лицеви изражения на другите е измежду главните форми на човешка връзка - сподели Марина Давила-Рос от екипа. - Известно е, че едни кучета могат да имитират други, само че до момента се смяташе, че толково комплицирана лицева мимикрия е по силите само на маймуните и хората. Сега към този момент знаем, че малайските мечки имитират лицевите изражения на посестримите си. Получените резултати навеждат на мисълта, че способността да се комуникира чрез комплицирани лицеви изражения може да е присъща и за други бозайници. Нужни са обачи спомагателни изследвания, с цел да се удостовери това виждане. "

Резултатите от проучването са оповестени в Scientific Reports.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР