Маларията може да бъде изкоренена в рамките на едно поколение,

...
Маларията може да бъде изкоренена в рамките на едно поколение,
Коментари Харесай

Маларията може да бъде изкоренена до 2050 г.

Маларията може да бъде изкоренена в границите на едно потомство, съобщи Ройтерс, базирайки се на отчет на международни здравни специалисти.

В отчета си 41 експерти означават, че бъдеще без малария - едно от най-старите и смъртоносни болести в света, може да се реализира до 2050 година

Това опонира на заключенията от предишния месец на Световната здравна организация (СЗО), съгласно която скорошно премахване на заболяването е непостижимо.

Авторите на сегашния отчет от Глоубъл хелт груп към Калифорнийския университет - Сан Франциско, приканват специалистите от СЗО да не се отклоняват от тази цел с "епични размери ".

За постигането й обаче е належащо държавни управления, учени и здравни управляващи да влагат повече средства и нововъведения в битката с заболяването и комарите, които я придвижват - нещо, което съгласно отчета изисква "безпрецедентни упоритост, ангажираност и партньорство ".

"Прекалено дълго време оправянето с маларията беше далечна фантазия, само че в този момент разполагаме с доказателства, че заболяването може и би трябвало да бъде изкоренена до 2050 година ", споделя Ричард Фийчъм, шеф на Глоубъл хелт груп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР