Малък остров в Западна Австралия се сдоби със 7 пъти

...
Малък остров в Западна Австралия се сдоби със 7 пъти
Коментари Харесай

Остров в Австралия залят с туристи - заради слънчево затъмнение

Малък остров в Западна Австралия се снабди със 7 пъти по-голямо население тази седмица, откакто над 17 000 души го посетиха, с цел да видят цялостно слънчево затъмнение.

Луната да застане сред нас и Слънцето и да го закрие изцяло не е рядкост - на която и да е точка на Земята това се случва веднъж на към 18 месеца. 71% от повърхността на планетата ни обаче е покрита от вода, което прави цялостните слънчеви затъмнения, които можем да следим, надалеч по-редки.
 Така видяха слънчевото затъмнение от Лаутем, Източен Тимор.

Това изяснява и за какво хиляди се настаниха на остров Ексмут, всекидневно населяван от 3000 души, през последните дни - въпреки че имаха шанса да следят явлението единствено за 61 секунди. Само там Луната изцяло закрива звездата ни и наблюдаващите могат за малко да видят звездите, като че ли е цялостна нощ.

Затъмнението обаче стартира от Индийския океан и минава в Тихия, а наблюдаващи по разнообразни точки от пътя му могат да видя всевъзможни вариации на частични затъмнения. При някои дискът на спътника ни минава в профил на Слънцето, при други е просто по-малък и основава пръстеновиден резултат.

Пълните слънчеви затъмнения събират доста туристи, а и учени. Местните в Ексмут се надяват обаче да задържат най-малко част от туристическия интерес и след явлението. Регионът към този момент се снабди с усъвършенствания на инфраструктурата от 20 млн. австралийски $ (12,3 млн. евро) поради притока на туристи.

Островът е на цели 1250 километра северно от столицата на Западна Австралия - Пърт, по-близо до Папуа Нова-Гвинея, в сравнение с до Сидни или Мелбърн.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР