Малък коралов риф има отскоро в Природонаучния музей в Пловдив.

...
Малък коралов риф има отскоро в Природонаучния музей в Пловдив.
Коментари Харесай

Мини коралов риф в Природонаучния музей в Пловдив

Малък коралов риф има неотдавна в Природонаучния музей в Пловдив. Това е единственото място в страната, в което могат да се видят разнообразни типове корали.

Пловдив

Коралите в живата експозиция са 36 типа.
Огнян Тодоров- шеф на Природонаучния музей в Пловдив: Аквариумът съставлява 500-литров съд, в който сме поместили един мини коралов риф.
В аквариума могат да се видят корали от разнообразни райони на света.
Огнян Тодоров- шеф на Природонаучния музей в Пловдив: Голямо многообразие има на зоантосите, зоантидните корали, които са едни от най- отровните морски жители. Работата с тях би трябвало да е много деликатна.
За да наподобява като същински коралов риф, компания на коралите вършат и други характерни морски жители, измежду тях риба мандарин и риба бета.
Огнян Тодоров- шеф на Природонаучния музей в Пловдив: Интересното е, че сме поставили много типове безгръбначни - това са морски таралежи, морски краставици, морски лилии, имаме огромно многообразие от червеи разнообразни, скариди също имаме, които са типични жители на кораловите рифове, с цел да може да пресъздадем една същинска визия на подобен тип местообитания.
Един от най- забавните екземпляри в аквариума е морска краставица, която има способността да регенерира вътрешните си органи.

Предстои в Природонаучния музей да бъде построен 10- тонен аквариум, в който ще плуват акули и скатовете.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР