Малък елен с размер на котка, който се предполагаше, че

...
Малък елен с размер на котка, който се предполагаше, че
Коментари Харесай

Уникална находка: Откриха живо праисторическо животно в гора СНИМКИ

Малък елен с размер на котка, който се предполагаше, че е липсващ преди 30 години, е открит в гора във Виетнам. Chevrotain, прочут още като мишковиден елен, се счита, че е живял през каменната епоха. Изображения на животното са открити в праисторически пещери и постоянно рисунките предават моменти на лов.

Учените съумяха да снимат неповторимия скотски тип преди повече от тридесет години. Но от 1990 година се смяташе, че последният образец е изтребен.



Това изобретение би могло да избави други застрашени животни, които се ловуват неконтролируемо. За страдание търсенето на диво месо нараства. Сребристият дребен елен се цени от локалните поданици, които употребяват клопки, с цел да го заловен.



Фактът, че той изобщо е открит и за толкоз относително къс интервал от време, демонстрира, че малко старания и мощ на волята могат да имат огромно значение в намирането на някои от застрашените типове, изгубени за науката. Това е първото наново разкриване на бозайник в листата на 25-те най-търсени типове.



Учените разказват мъничкото копитно творение като животно с размерите на домашна котка. Малкият елен безусловно може да се държи в една ръка. Тъй като е толкоз дребен, той има доста врагове в естествените му условия, в това число леопард, тигър или диво куче, евентуално даже питон. Тези хищници обаче са извънредно редки във виетнамските гори, тъй че хората съставляват главната заплаха за него.



Все още има доста малко информация за сребърния Chevrotain. Видът е разказан през 1910 година въз основа на четири екземпляра от Южен Виетнам.

Малкият елен населява само места във Виетнам, което го прави жизненоважно за наследството на биоразнообразието, което милиони хора ценят. Животното си коства да се опази за бъдещите генерации.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР