Малък екип от български изследователи, при разкопки в коритото на

...
Малък екип от български изследователи, при разкопки в коритото на
Коментари Харесай

Български изследователи потвърдиха, какъв е произхода на нашите праотци

Малък екип от български откриватели, при разкопки в коритото на изчезнала река, открива голям брой праисторически вкаменелости край село Рупките, на север от Чирпан. Учените са въодушевени от откритието на локалния палеонтолог-любител Петър Попдимитров, който намира нещо, което наподобява на вкаменелост на зъб с три корена. Целта на разкопките е да бъдат открити нови следи от грекопитека – може би най-стария прочут хоминид, появил още преди цели 7.2 милиона години точно по нашите земи! Имало ли е условия за това? Отговорът е „ да “!

В това толкоз отдалечено време, климатът по тези места е бил екваториален и пристигнали от Африка животни – прародители на актуалните жирафи, газели и антилопи – са се разхождали измежду обширни степни области.

Тези животни са станали обект на лов за предчовеците, които до този миг са били по-близо до маймуните и са се хранили единствено с корени и плодове. Тази доктрина наподобява все по евентуална, за което свидетелстват и разкази на немски бойци, които, през Втората международна война, са копаейки бункери в България са откривали сходни челюсти. Разбира се, предстоят още доста изследвания в тази област, а находките от село Рупките са единствено началото.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР