Малък дял от хората у нас смятат за нормално да

...
Малък дял от хората у нас смятат за нормално да
Коментари Харесай

350 хил. българи приемат за нормални шамарите вкъщи


Малък дял от хората у нас считат за обикновено да има плесници вкъщи. Въпреки че като % те са малко, става въпрос за към 350 000 души. Като цяло обаче българите изрично не оправдават домашно принуждение или подчинена роля на дамата. Но и не са въодушевени от концепцията за обществени функции към половете. Темите на Истанбулската спогодба по-скоро разделят обществото ни, въпреки и без да се стига до крайности.

Изводите са от следващия бърз телефонен сондаж на " Галъп интернешънъл ", извършен измежду 801 души на възраст над 18 години по специфична панелна методика, която обезпечава надеждност на данните. Сондажът е извършен на 15 и 16 януари.  Абсолютна оптималната неточност е ± 3.5 при 50% дялове.

50% от изследваните споделят, че когато става дума за пола на човек, най-съществен е биологичният пол, а 38% считат, че най-важно е кой по какъв начин се усеща. Данните демонстрират, че в обществото ни няма крайности, само че мненията напълно не са еднопосочни. В същото време обаче обществото ни изрично отхвърля концепцията, че ролята на дамата е подчинена. 89% не са съгласни, че дамата би трябвало да се подчинява на мъжа, 10% са съгласни, а 1% се двоумят. 92% изрично отхвърлят, че мъжът може да удря дамата. 7% обаче са съгласни. 1% не могат да отговорят. 

Привържениците на ГЕРБ са в по-голяма степен склонни да одобряват обществените аспекти на джендър функциите, последователите на Обединените патриоти, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи – не. Очевидно, повдигната от Патриотите тематика, е към този момент възприета и от симпатизантите на Българска социалистическа партия. Привържениците на ГЕРБ пък очевидно са възприели партийната позиция в контрастност с множеството останали.

Сред тези, които поддържат зависимост или принуждение над дамите, личат най-много представители на малцинствени групи. Разбира се, концепцията за предимство на мъжете се споделя в по-висока степен точно от мъже.  

Седемте %, които оправдават пестник за дамите, са почти равни на над 350 хиляди души. Подобни цифри бяха регистрирани и преди две години – в друго проучване на " Галъп интернешънъл ". Дяловете на склонните към сходни актове са изрично малцинство, само че очевидно не понижават и този проблем би трябвало съществено да бъде оценен и решаван./ inews.bg

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР