Малък брой американски войници са били ранени при взаимодействие с

...
Малък брой американски войници са били ранени при взаимодействие с
Коментари Харесай

Американски войници са ранени при контакт с руски сили в Сирия

Малък брой американски бойци са били ранени " при взаимоотношение " с съветски сили в Сирия, съобщи Ройтерс, като се базира на два публични източника от Съединени американски щати, поискали да запазят анонимност.

Такива контакти сред американски и съветски военни не са необичайност, само че случаят акцентира рисковете от пребиваването на бойци от двете страни на близко разстояние в Северна Сирия и капацитета за ескалиране на напрежението, отбелязва организацията.

Американските военни са получили контузиите си при конфликт на коли, а не в престрелка, сподели един от цитираните източници.

Другият добави, че случаят е станал по-рано тази седмица в Североизточна Сирия и потърпевшите американски бойци са получили леки пострадвания.

На видеозаписи, оповестени в обществени мрежи, се вижда по какъв начин съветски военни коли, съпроводени от два хеликоптера, се движат рисково покрай американски брони коли.

Министерството на защитата и Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати отхвърлиха коментар.

Миналия месец американски боен парашутист почина при катурване на автомобил в Източна Сирия, напомня Ройтерс.

Съединените щати понижиха сензитивно своя контингент в Сирия, откакто групировката " Ислямска страна " бе изтласкана от всички територии в страната, които контролираше. Около 500 американски военни остават в Северна Сирия, като си партнират с локалните кюрдски сили, в това число в богати на нефт региони.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР