Максимум 12 бутилки вино и два стека с 24 бири.

...
Максимум 12 бутилки вино и два стека с 24 бири.
Коментари Харесай

Ограничават купуването на алкохол в Австралия

Максимум 12 бутилки вино и два стека с 24 бири. Такива са рестриктивните мерки за продажба, признати през днешния ден от австралийската асоциация на магазините за алкохол, с цел да се спре изпразването на рафтовете заради опасенията за дефицит поради епидемията от Ковид-19, съобщи " Франс прес ".

Австралийците се втурнаха към магазините за алкохол поради известията за затваряне на всички магазини и търговски действия, които не оферират артикули от първостепенно значение, а измежду тях са и питейните заведения, с цел да се спре разпространяването на ковид.

Очевидно несигурността към снабдяването подтикна някои хора да пазарят друго. Това уточни в официално съобщение Джули Райън, основен изпълнителен шеф на професионалната асоциация на търговците на дребно на алкохол.

Ограниченията плануват, че един клиент не може да излезе от магазина с повече от 12 бутилки вино и два стека с 24 бири или с над 10 литра пакетирано вино, или два литра спиртни питиета.

Разходите за алкохол в магазините са нарастнали с 86 % през предходната седмица, съгласно данните на " Комънуелт банк " (Commonwealth Bank), една от най-големите финансови институции в страната.

Австралийците не са измежду най-големите консуматори на алкохол в света. В отчета на Световната здравна организация от 2018 година за потреблението на алкохол се показва,че австралийците над 15 години употребяват приблизително 10,6 литра алкохол годишно по отношение на 15,2 литра за молдовците и 15 литра за литовците, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР