Максимилиан Борисов и Стела Пеева спечелиха титлите на Държавния турнир

...
Максимилиан Борисов и Стела Пеева спечелиха титлите на Държавния турнир
Коментари Харесай

Борисов и Пеева станаха шампиони на Държавния турнир до 18 години

Максимилиан Борисов и Стела Пеева завоюваха купите на Държавния шампионат по тенис за юноши и девойки до 18 години от календара на Българската федерация по тенис (БФТ), който се организира на Тенис център " Санта Марина " в Созопол. В оспорван край при юношите вторият подложен Борисов победи третия Денислав Проданов с 6:2, 4:6, 6:0 след над два часа игра.

При девойките 14-годишната Пеева се наложи над лидерката в схемата Ралица Александрова с 6:3, 6:2. Борисов стана двоен първенец в Санта Марина, откакто победи и на двойки дружно с Денислав Проданов. Във финала двамата се постановиха над Пламен Пенев и Иван Пенев с 6:3 7:6 (5). При девойките победителки на двойки са Цвети Йотова и Мирела Шкумбова след 4:6, 6:1, 10-6 във финала против Марина Христова и Анита Иванова.

Непосредствено след края на конкуренцията в комплекса край Созопол стартира второто издание на интернационалния шампионат за юноши и девойки до 18 години " Санта Марина Джуниър Къп " от календара на Международната федерация по тенис (ITF). В него ще вземат участие с изключение на някои от огромните очаквания на българския тенис и състезателки от 12 други европейски страни. След това " Санта Марина " ще бъде хазаин и на държавен шампионат за мъже с награден фонд 2000 лв. от календара на БФТ.

От 29 септември до 7 октомври е и топ събитието в комплекса за есенния сезон - шестото издание на интернационален шампионат за дами от календара на ITF, който е с награден фонд 15 хиляди $ и е годен за международната класация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР