Максимално присъствено обучение предвид обстановката с коронавируса, при полагане на

...
Максимално присъствено обучение предвид обстановката с коронавируса, при полагане на
Коментари Харесай

МОН ще се бори за максимално присъствено обучение през учебната 2022/2023

Максимално присъствено образование поради ситуацията с ковид, при полагане на грижа за учениците, студентите и учителите. Това е един от главните цели на служебният министър на образованието проф. Сашо Пенов.

Той показа през днешния ден пред медиите екипа, с който ще работи.

В него като заместник-министри влизат Албена Чавдарова - професор в Софийския университет, Мария Гайдарова с сектор "Предучилищно учебно обучение " и Надя Младенова, която ще дава отговор за европейските фондове. Димитър Здравков пък ще е шеф на кабинета на министъра.

Министърът съобщи изрично, че средства за отопление на учебните заведения ще се намерят и няма да има проблем през зимата.

Проф. Пенов разгласи, че му следва среща с началниците на районните ръководства на образованието, с цел да получи противоположна връзка за готовността на учебните заведения за новата образователна година.

Министърът към този момент е посетил 18-о и 3-о учебно заведение в столицата, само че има голямото предпочитание да посети оптимален брой учебни заведения в страната.

Според него концепциите на предходното управление на министерството на образованието за сливане на университетите са към момента в доста начална фаза на разискване.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР