Максимално доближаване и евентуално покриване на олимпийски норматив А е

...
Максимално доближаване и евентуално покриване на олимпийски норматив А е
Коментари Харесай

Шестима български плувци гонят олимпийски нормативи на световното

Максимално приближаване и вероятно покриване на олимпийски норматив А е задачата, сложена пред всички български участници на международното състезание по плуване в Гуангджу (Кор, 12-28 юли). Това разгласи генералният управител на националния тим Кристиян Минковски седмица преди заминаването на делегацията ни за Корея.

В шампионата на планетата по водни спортове България ще се показа с шестима състезатели в басейна: Антъни Иванов (100, 200 м бътерфлай), Калоян Братанов (50 м св. стил), Любомир Епитропов (100, 200 м бруст), Лъчезар Шумков (50, 100 м бруст), Светлозар Николов (400 м съчетано) и Габриела Георгиева (200 м гръб). Покрити нормативи за международното имат още двама - Йосиф Миладинов (100 м бътерфлай), Йордан Янчев (200 м св. стил), само че те отпадат от състава макар фурора на европейското състезание за юноши в Казан (Рус), където усъвършенстваха куп национални върхове за мъже.

В Гуангджу ще вземат участие и двете български националки по синхронно плуване Александра Атанасова и Далия Пенкова, които към този момент са в Азия. Останалата част от тима ни отпътува от София идния понеделник (15 юли), защото класическите плувни дисциплини са чак през третата седмица от шампионата (21-28 юли).

" От плувците ни чакаме да развиват достиженията си, както е в програмата на федерацията за интервала 2018-2020 година Ще се гони до 1% над А норматива за олимпийските игри. Това е задачата най-малко ", изясни Минковски на конференция през вчерашния ден.

На нея топплувецът ни Антъни Иванов беше награден като " Спортист на месеца " за декември 2018 година, когато се класира за край в коронната си дисциплинираност 200 м бътерфлай на международното състезание в дребен басейн в Ханджоу (Кит). Именно 19-годишният търновец, който учи и тренира в Съединени американски щати, е единственият ни плувец с обезпечено присъединяване на олимпиадата в Токио `20 поради покрития стандарт А в най-изтощителната дисциплинираност.

" Всичко е наред, подготвен съм да плавам под националния си връх на 200 м бътерфлай (б.р. - 1:55,55 мин.). Ако това се случи, сигурно ще се класирам за край в Гуангджу - показа студентът в американския университет " Вирджиния Тек ". - Смятам, че финалът ще се затвори както преди две години в Будапеща - тогава го затворих аз, в този момент се надявам да го затвори някой по-бавен от мен. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР