Максималният осигурителен доход в България все пак ще се вдигне

...
Максималният осигурителен доход в България все пак ще се вдигне
Коментари Харесай

Окончателно решение: Максималният осигурителен доход вече е 3400 лева

Максималният застрахователен приход в България въпреки всичко ще се вдигне от 3000 на 3400 лева Промяната влиза в действие по-късно повече от месец - от 1 април. Това одобриха депутатите на второ четене на законопроекта за държавното публично обезпечаване след два часа яростни разногласия. Само преди седмица изглеждаше, че държавното управление ще отстъпи и няма да вдигне оптималната сума, върху която се обезпечават чиновниците.

Движение за права и свободи и ГЕРБ останаха единствените, които защитаваха предлагането той да остане замразен през тази година. На първо четене в пленарна зала Ивайло Мирчев от " Демократична България " съобщи, че те ще създадат предложение повдигането да се отсрочи най-малко до 1 юли, с цел да се създаде механизъм.

" Решението за повдигането на оптималния застрахователен приход е без планове, без полемики с бизнеса. И 50 формули да измислите, те няма да създадат мярката дясна, нито ще има предвидимост, като го вдигате в този момент, когато годината към този момент е почнала ", сподели Петър Чобанов от Движение за права и свободи. Цитира и ръководителя на Българска асоциация на софтуерните компании, съгласно който това е " фундаментално неверна стратегическа посока " и " наказателна акция против работещите на естествени заплати, не наподобява никак добре ".

" Проблемът не е, че се усилва оптималния застрахователен приход, а че няма правдивост ", сподели Хасан Адемов от Движение за права и свободи и попита къде са механизмите за повдигането му, които са обещани на бизнеса. Искрен Митев от " Продължаваме промяната " изясни, че не е правилно, че не са извършени срещи с бизнеса - имало над 5 такива.

" Не знаех, че дясната политика е укриване на приходи и да имаш ниска пенсия, колкото работиш - толкоз ти е ставката, не знаех, че дясна политика е да работиш за 7000 лева, а де се осигуряваш на 3000 лева ", сподели ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР