Максималният осигурителен доход ще бъде увеличен от 3000 на 3400

...
Максималният осигурителен доход ще бъде увеличен от 3000 на 3400
Коментари Харесай

ДБ с първа отстъпка: Увеличава се максималния осигурителен доход на 3400 лева

Максималният застрахователен приход ще бъде повишен от 3000 на 3400 лв. от 1 април. Това взеха решение от ръководещата коалиция, макар поръчките на Демократична България, че остро се опълчват. Все отново от обединението на Христо Иванов дадоха заден ход и обясниха, че текат договаряния за образуване на механизъм, по който ще се пресмята в бъдеще. По думите на Георги Ганев от Демократична България упованията са до актуализацията да се създаде въпросният механизъм и да има прогнозируемост в IT бизнеса.

От трибуната на Народното събрание депутатът от ГЕРБ и някогашни учебен министър Красимир Вълчев съобщи, че има заплаха да загубим IT експертите, които способстват за нарастване на добавената стойност на стопанската система. Вълчев съобщи, че може макисмално осигурителния приход да остане на 3000 лв. единствено за тези експерти.

По време на бюджетна комисия ръководещите усилиха фрапантно и минимaлния ocигypитeлeн дoxoд зa caмoocигypявaщитe ce зeмeдeлcĸи cтoпaни. Taĸa дo 31 мapт тe щe плaщaт ocигypoвĸи въpxy минимyм 420 лева, a oт 1 aпpил - въpxy 710 лева, ĸoлĸoтo e и минимyмът зa вcичĸи ocтaнaли caмoocигypявaщи ce лицa. Mяpĸaтa щe зaceгнe oĸoлo 30 xиляди лицa и бe cилнo ĸpитиĸyвaнa oт ГEPБ и ДΠC.

Финансовият министър Асен Василев пък съобщи, че земеделските стопани ще бъдат обезщетени еднократно с помощ от страната в размер на 1000 лв..
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР