Максималният брой точки при всички изпити от националното външно оценяване

...
Максималният брой точки при всички изпити от националното външно оценяване
Коментари Харесай

Максималният брой точки ще бъде 100 при изпитите след V, VII И X клас

Максималният брой точки при всички изпити от националното външно оценяване (НВО) след IV, VII и X клас става 100 . Оценките в удостоверенията ще бъдат записвани в точки, а за IV клас и приравнявани към оценки по шестобалната система, оповестяват от МОН.

Уеднаквяването на оптималния брой точки е направено с смяна в Наредба №11 от 2016 година Целта е да се улеснят учениците , родителите и учителите при преценката им доколко четвъртокласниците, седмокласниците и десетокласниците покриват условията за усвоени познания по съответните предмети. Както и до момента, точките за всяка тестова задача в границите на съответния тест ще са съобразени с познавателното ниво, спецификата и компликацията й.

В края на образователните занятия и през тази образователна година учениците от IV, VII и X клас ще положат изпити по български език и литература и по математика от националното външно оценяване (НВО). Учениците от VII клас по свое предпочитание ще могат да се явят и на изпит по непознат език, а учениците от Х клас – по непознат език и по осведомителни технологии за оценка на цифрови компетентности.

Уеднаквяването на оптималния брой точки е отразено в моделите за НВО за IV, в VII и в Х клас. В тях са препоръчани примерни задания, посредством които може да се оцени наученото по образователното наличие. Чрез въпросите и дилемите в изпитните проби се ревизират познания и умения, усвоявани освен в последния клас, само че във всички класове от просветителния стадий. Все по-голям дял заемат въпросите, свързани с практическо използване на наученото, и за сполучливото справяне с тях не се изисква спомагателна подготовка.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР