Максималните температури днес слабо ще се повишат и в повечето

...
Максималните температури днес слабо ще се повишат и в повечето
Коментари Харесай

Валежи и гръмотевици в Югозападна България днес

Максималните температури през днешния ден едва ще се покачат и в множеството региони ще са от 28° до 33°. След обяд повече облаци и валежи, съпроводени от гръмотевици, ще има за следващ ден в Югозападна България, до момента в който в останалата част от страната ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър.

На морския бряг ще доминира слънчево време. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 26° до 29°. Температурата на морската вода е към 26°. Вълнението на морето ще бъде едва.





Слънчево ще бъде и в планините, като се изключи масивите от Югозападна България, където облачността ще е забележителна, с превалявания и гръмотевици, по-съществени в следобедните часове. Ще духа сдържан северен вятър. Температурите едва ще се покачат и оптималната на 1200 метра ще е към 23°, на 2000 метра - към 15°.





И в околните дни ще доминира слънчево време, а вероятността за превалявания е дребна. Температурите ще продължат постепенно да се покачват и във вторник оптималните ще са сред 31° и 36°. Ново захлаждане, превалявания и гръмотевични стихии се чакат в сряда, основно в западната половина от страната.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР