Максималните температури днес ще са между 30° и 35°, по-ниски

...
Максималните температури днес ще са между 30° и 35°, по-ниски
Коментари Харесай

Прогноза за времето – 3 август

Максималните температури през днешния ден ще са сред 30° и 35°, по-ниски по Черноморието, в София към 30°. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Николай Петков.
Атмосферното налягане сутринта ще бъде близо до междинното за месеца и денем ще се намалява. Днес ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност над планинските региони. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток.
По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток. Максималните температури ще са сред 27° и 29°. Температурата на морската вода е 27-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Над планините ще бъде най-вече слънчево, в следобедните часове с развиване на купеста облачност, само че превалявания са малко евентуални. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, по билата от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 23°, на 2000 метра към 16°.
Във вторник времето ще бъде слънчево, с купеста облачност след обяд над планините в Югозападна България, където е допустимо да превали. Ще бъде малко по-топло, с оптимални температури най-вече сред 31° и 36°, по-ниски по Черноморието. Вятърът ще е най-вече сдържан от изток-югоизток.
В сряда от северозапад ще прониква студен въздух. Над крайните западни региони ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Над останалата част от страната ще се задържи най-вече слънчево и по-топло.
В четвъртък ще се усили вятърът от изток. Ще има променлива облачност, над източната половина от страната по-често до слънчево. В четвъртък след обяд в обособени региони в Югозападна България ще превалява временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. На места в Западна България температурите ще са малко под 30°, в Горнотракийската равнина и източната част на Дунавската низина – до 33°-34°.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР