Максималните температури днес ще са между 30° и 35°. Преди

...
Максималните температури днес ще са между 30° и 35°. Преди
Коментари Харесай

Вероятност за валежи и гръмотевици този уикенд

Максималните температури през днешния ден ще са сред 30° и 35°. Преди обяд ще бъде слънчево, по-късно денем – с краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места в Централна България и планинските региони ще превали. Вятърът от изток-североизток ще се усили до сдържан.



Малко по-прохладно ще бъде по Черноморието с оптимални температури от 26° до 29°. Температурата на морската вода е 22° - 24°.



Вълнението на морето ще бъде едва. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. След обяд облачността ще се усилва, само че ще остане без превалявания.



И в планините през втората половина на деня краткотрайно ще се заоблачава, само че единствено на обособени места в масивите от Централна България ще превали кратковременно.



Ще духа сдържан североизточен, по високите и открити елементи – краткотрайно мощен северен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде към 23°, на 2000 м - към 17°.



Без основна смяна ще се задържи времето и през уикенда – слънчево до обяд, с възможност за превалявания и гръмотевици след обяд в югозападните планински региони. В неделя ще стартира покачване на оптималните температури и в средата на новата седмица още веднъж ще бъде рисково горещо, тук-там – до към 39°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР