Максимални температури до 2 градуса През следващото денонощие с умерен,

...
Максимални температури до 2 градуса През следващото денонощие с умерен,
Коментари Харесай

Осезаемо застудяване през следващите дни

Максимални температури до 2 градуса

През идващото денонощие с сдържан, в Дунавската низина и в източните региони и краткотрайно мощен северозападен вятър ще продължи да нахлува леден въздух.

Още през нощта в цялата страна преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. През деня още веднъж ще се усили до забележителна и на доста места ще превали слаб сняг.

Минималните температури ще са сред минус 8° и минус 3°, в обособени котловини - до минус 12°, а оптималните - най-вече сред минус 3° и 2°. В София минимална температура към минус 10°, оптималната - към минус 3°.

Над планините облачността ще е забележителна и на доста места ще превалява слаб сняг. Ще продължи да става студено.

ВРЕМЕТО НА 23.01.2022, 24.01.2022 и 25.01.2022

И в неделя ще бъде прохладно и студено. Облачността ще е по-често забележителна, тук-там ще има и слаби валежи от сняг. Минималните температури ще са сред минус 9° и минус 4°, в обособени котловинни региони при скъсване на облачността - до минус 12°, оптималните - най-вече сред минус 3° и 2°, тук-там в котловините на Западна България и по-ниски.

В началото на идната седмица от север-североизток ще нахлуе още една порция леден въздух. Ще бъде най-вече облачно, тук-там с валежи от сняг, по-съществени в планините и планинските региони. Дневните температури в по-голямата част от страната ще остават под нулата.

Във вторник вятърът още веднъж ще стане северозападен и краткотрайно ще отслабне; ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. Сутринта ще е по-студено, денем ще стартира покачване на температурите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР