Максималната цел, която Путин сега си поставя, е да пробие

...
Максималната цел, която Путин сега си поставя, е да пробие
Коментари Харесай

Какво всъщност очаква Русия от войната в Украйна

Максималната цел , която Путин в този момент си слага, е да пробие сухопътен кулоар към Крим . Следователно Мариупол е стратегическа цел както за Украйна, по този начин и за Русия . Руската федерация се пробва да превземе Мариупол, само че Украйна би трябвало да го резервира. За това приказва в изявление за украинското издание " Главред " полковникът от запаса и украински боен специалист Олег Жданов.

Минималната задача в съветската войска е да се закрепи на сегашните линии и да събере най-малко някакъв запас, с цел да ги задържи.

" А Русия има проблеми с това: те стигнаха до точката, в която доброволци се набират в пандизите , защото скритата готовност в Краснодарския край не даде позитивен резултат - имаше доста, доста малко хора, които отидоха във военните окръжия и пожелаха да се бият в Украйна ", съобщи Жданов.

След като се укрепи Русия възнамерява да се пазари . Те желаят да реализират прекъсване на бойните дейности , за да могат да се реорганизират , обучат и пуснат в деяние нужния запас.

" Русия няма да спре. Там даже не се приближават до концепцията да правят отстъпка или да капитулират. Те желаят да реализират обезпечено прекъсване на огъня, т.е. да са сигурни, че няма да нападаме ", отбелязва украинският боен специалист.
 Украинският генщаб: Без смяна по фронтовете
Украинският генщаб: Без смяна по фронтовете

Принципно съветските военни всекидневно оповестяват, че напредват

Какви са възможностите Руската федерация да отстъпи

Русия няма да направи никакви отстъпки, до момента в който Владимир Путин е на власт , счита Жданов. Според него Путин избира да попълни персоналния състава на армията с " който и да било ", в сравнение с да отстъпи.

Експертът декларира, че " руснаците се държат безчовечен, даже и с бойците си ". Според него, в Мариупол, пред украинските позиции, " всичко е осеяно с тела на руснаци, само че нашествениците потеглят в офанзива даже над труповете на личните си сътрудници ".

" Те потеглят челно, както през 1941 година, и се пробват затрупат нашите позиции с тела. Не приказвам за хуманизъм или най-малко за някакъв здрав разсъдък. Какво вършат руснаците и на каква цена са подготвени да реализират успеха, е отвън човешкото схващане ", приключва Жданов.

Украински издания и телевизионни канали оповестяват, базирайки се на омбудсмана на страната Людмила Денисова, че до вечерта на 14 март в Украйна във войната са починали 90 деца, а към 100 са били ранени . Самата Денисова прецизира, че данните може да са цялостни, защото няма информация от доста места, където се водят сражения и се бомбардира

По-рано Пентагонът съобщи, че Русия към този момент е въвела в Украйна 100% от войските, събрани за офанзивата. Съединените щати означават, че няма данни за попълване на съветските войски с спомагателни сили или муниции.

Съобщава се също, че съветските войски употребяват същата тактичност в Украйна, както в сирийския град Алепо. Нашествениците стрелят по цивилни цели, попречват доставката на филантропична помощ и блокират евакуацията на популацията.

Днес директните руско-украински договаряния се чака да продължат , откакто в понеделник бе направена техническа пауза, с цел да могат страните да извършат " спомагателна работа в работните подгрупи и изясняване на обособените дефиниции ", съгласно съветника на украинския президент Михаил Подоляк.
 Съветник на Зеленски: Войната ще завърши до май
Съветник на Зеленски: Войната ще завърши до май

Краят на войната ще зависи от това какъв брой запаси Кремъл е подготвен да отдели за акцията си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР