Максималната стипендия за успех в училище скача от 50 до

...
Максималната стипендия за успех в училище скача от 50 до
Коментари Харесай

Вдигат стипендиите за ученици

Максималната стипендия за триумф в учебно заведение скача от 50 до 60 лева Това излиза наяве от план на разпореждане за изискванията и реда за приемане на стипендии от учениците след приключено главно обучение, оповестен за публично разискване, заяви " Канал 3 ".

Така премиите за триумф към този момент ще варират сред 21 лева и 60 лева Право на стипендия ще имат както учениците в дневна и самостоятелна форма на образование, по този начин и записаните в комбинирана форма на образование. Месечно подучване за триумф ще се поставя и на гимназистите, които учат посредством работа и са част от дуалната система, прецизира в. Монитор.

Същото се отнася и за възпитаници със специфични просветителни потребности, които са приключили главно обучение и са траяли образованието си в класовете от първи или втори гимназиален стадий. Учениците в интернатите пък ще получават по 33 лева месечно за персонални потребности. Държавни стипендии ще получават и учениците в частните учебни заведения, заяви зам.-министърът на образованието Деница Сачева по време на конгрес, отдаден на частните школа у нас. Средствата за бонусите за триумф са заложени в бюджета за 2018 година.

Почти половината частни възпитаници - 48%, са с отличен триумф, демонстрира пък изследване на Софийския университет, отдадено на частното учебно обучение в България. В него са взели участие 257 деца от 10 учебни заведения, изясни проф. Нели Бояджиева. 37% от интервюираните деца пък са с доста добър триумф, демонстрира още изследването. Частните учебни заведения оставят правилни на традицията си да се придържат към по-малки паралелки, като на един преподавател се пада да преподава на 4 пъти по-малко възпитаници, спрямо сътрудниците им от държавните и общински школа.

В платените учебни заведения у нас се образоват 14 хиляди възпитаници, регистрира шефката на Българската асоциация на частните учебни заведения Мария Каменова. С форума организацията означи своя 20-годишен празник.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР