Максималната скорост по магистралите да бъде намалена от 140 км

...
Максималната скорост по магистралите да бъде намалена от 140 км
Коментари Харесай

За обществено обсъждане са предложени промени в Закона за движение по пътищата

Максималната скорост по автомагистралите да бъде понижена от 140 км в час на 130 км/ч, а в градовете да се обособят зони, в които да се кара с 30 км/ч. Това плануват промени в Закона за придвижване по пътищата, които са пуснати за публично разискване и оповестени на уеб страницата на Министерство на вътрешните работи.

Един от претекстовете на Министерство на вътрешните работи за намаляването на скоростта по автомагистралите е нараствания брой на починали при произшествия. Предвиждат се и отделяне на зони в градовете в границите на които да важи ограничаване на скоростта от 30 км/ч.

В измененията  е записано и моторно транспортното средство от категория В да се ръководи от лидер, навършил 17-годишна възраст, само че с компаньон.

Предлага се и да отпадне наложителното носене на надзорен ваучър от водачите. Предлага се и  улеснение на процедурите по  връчване на издадените електронни фишове и наказателни постановения.

Дава се опция за връчване, както персонално на нарушителя против автограф от контролните органи, по този начин и от чиновници на Министерство на вътрешните работи и посредством работодателя. Връчването ще може да се прави и с предложено писмо с противоположна квитанция, както и по електронен път.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР