Максимален е рискът от лавини по френско-италианската граница в Алпите.

...
Максимален е рискът от лавини по френско-италианската граница в Алпите.
Коментари Харесай

Тежка зимна обстановка в Швейцария, Италия и Франция

Максимален е рискът от лавини по френско-италианската граница в Алпите. От съображения за сигурност са затворени някои пътища, да вземем за пример за италианския курорт Червиния в долината на река Аоста, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

В Сестриере, където снежната завивка доближи над 2 метра за 48 часа, падна лавина, при която снежната маса се удари в пететажна постройка, ситуирана покрай регионален път, водещ до ски курорт.

Сняг засипа някои от жилищата и коридорите на постройката, само че 29-те жители бяха евакуирани живи и здрави.

От френската страна на границата за 24 часа паднаха сред 40 и 90 сантиметра сняг. На места има и двуметрови преспи.

Според френската метеорологична работа сходни снеговалежи се случват един път на 30 години. В три департамента е издадено предизвестие за лавини.

Цермат, един от най-известните ски курорти в Швейцария, е откъснат от света поради неотдавнашните значителни снеговалежи, оповестиха локалните управляващи. В курорта в кантон Вале има към 13 000 туристи. Пътят до там е затворен от през вчерашния ден сутринта.

Влаковете са спрени от нощес и на процедура никой не може да влезе или излезе от курорта. Заради голямото количество насъбран сняг туристите нямат опция да карат ски, нито да се разхождат, спрени са и лифтовете.

Затова швейцарските управляващи изпратиха хеликоптери да превозят част от туристите до близко село. По въздушния мост могат да бъдат извозени по към 100 души на час, според от метеорологичните условия.

От курорта се извеждат само туристи, които категорично са поискали, сподели представител на локалните управляващи и посочи, че това не е публична евакуация.

Булдозери се употребяват за превъзмогване на преспите, с цел да може пътищата да бъдат обработени със сол, а локален хотелиер сподели, че за разчистването на снега се употребяват даже следени детонации.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР