[Максима България] Максима България - собственик на веригата T Market,

...
[Максима България] Максима България - собственик на веригата T Market,
Коментари Харесай

T Market наема магазините на пловдивската хранителна верига "Триумф"

[Максима България] " Максима България " - притежател на веригата T Market, ще наеме дълготрайно магазините на пловдивската верига " Триумф ", откакто се произнесе Комисията за защита на конкуренцията, стана ясно от публично прессъобщение. Това е втора огромна договорка за " Максима България ", която през пpoлeттa нa 2016 пpидoби 12 oбeĸтa нa излязлaтa oт пaзapa Реnnу Маrkеt. Сделката значи закриване на марката " Триумф " и завършек на най-голямата пловдивска верига за храни.

Семейно решение

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Триумф " е фамилна комерсиална верига за храни, питиета и тютюневи произведения в Пловдив. Първият обект е открит през 2000-та година, а през днешния ден магазините са 11, ситуирани във всички квартали на града. Заетите са към 1000.

Три сдружения имат и ръководят " Триумф ": " Ваничи 2008 " - благосъстоятелност на Иван Тодоров Кесов, " Маркоци " - на Костадин Иванов Кесов (3 магазина) и " Топ тенис " – на Тодор Иванов Кесов (2 магазина). И трите компании са работили на облага през 2018 година, демонстрират резултатите в Търговския указател, само че все пак притежателите са решили да излязат от този бизнес.

" Това е доста мъчно решение. През последните 10 години " Триумф " е в непрекъсната агресия, а това е изморително и в човешки проект и не може да продължава непрестанно. Получихме оферта от " Максима България ", която е добра за нас. Запознахме се с тяхната работа и политика и преценихме, че са правилен и виновен сътрудник. Смятаме, че магазините би трябвало да бъдат отдадени чартърен, когато са на върха ", разясниха за " Капитал " от мениджърския екип на " Триумф ".

Фамилията Кесови от предходната година влезе в туристическия бранш, като закупи и ремонтира някогашния хотел " Екзотик " до пловдивското село Марково. Общо приходите на трите сдружения, които оперират веригата, са 86 млн. лева, само че във " Ваничи " се регистрират и оборотите от хотела.

Магазините " Триумф " ще бъдат актуализирани и ребрандирани като T Market. " Вече имаше заседание със чиновниците и от " Максима България " обявиха подготвеност да оставят всички на работа, само че е въпрос на договаряния ", показаха още от " Триумф ". " Ще преговаряме със чиновниците, с цел да останат на работа ", прецизираха за " Капитал " от " Максима България ".

73 обекта до момента

" Максима България ", която е шестата по величина хранителна верига, оперира 73 магазина T Market в 38 града в цялата страна. През 2018 компанията регистрира 260 млн. лева доходи. Това е поредна година, в която сдружението означи двуцифрен растеж на приходите – 17% спрямо 2017. Изминалата 2018 е първата от стъпването на веригата в България, която приключва с позитивна EBITDA (печалбата преди налози, лихви и амортизации) – 1.56 млн. лева

През 2018 " Максима България " обнови три супермаркета и откри девет нови обекта – три в София и по един в Карнобат, Ямбол, Несебър, Велико Търново, Нови Искър и Айтос. През предходната година българското сдружение влага 2 млн. лева в магазин T Market в Студентски град в столицата. Компанията вкара и първите каси на самообслужване във веригата в магазина си в кв. " Мусагеница " в София.

Литовският холдинг

" Максима България " е част от Maxima Grupė, която е с фокус търговия на дребно в Прибалтика и е притежател на вериги в Литва, Латвия, Естония, Полша и България. През 2019 общият брой на магазините в петте страни надвишава 1100, а чиновниците са над 40 000.

Литовската Maxima Grupė планува 600 млн. евро вложения до 2025 година, ориентирани към модернизиране и разширение на мрежата от магазини. Холдингът възнамерява да заложи на бърза интернационална агресия. Целта е оборотът на групата да нараства със 7% всяка година, клиентите да се усилват с 5%, а чиновниците — с 2% годишно.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР