Максим Скулачев е на 45 години и е генерален директор

...
Максим Скулачев е на 45 години и е генерален директор
Коментари Харесай

Кога на пазара ще бъдат пуснати препарати срещу стареене?

Максим Скулачев е на 45 години и е общоприет шеф на фармацевтична компания, занимаваща се с създаването на препарати, които противодействат на възрастовите промени и деградационните процеси в клетките.

През 2017 година ученият Владимир Скулачев татко на Максим, аргументирано декларира, че успеха на стареенето се е трансформирала от теоритичен проблем в изцяло решима технологическа задача.

Съгласно тази позиция стареенето на индивида се случва вследствие на стартирането на специфична генетическа стратегия, а работата й може да бъде повлияна посредством съответни фармакологични интервенции.

Реализацията на тази задача към този момент притегли бизнеса. Появиха се напредничави компании, които преследват създаването на „ лекарство против напреднала възраст “. Често заинтригувани са екстравагантни частни вложители, които все по-сериозно влагат средства в такива планове.

Какво ще се случи, в случай че някоя компания създаде технология против стареене? Вместо да се лекуват заболявания, свързани с остаряването, те ще бъдат предотвратявани с един препарат. Не един, а няколко, в случай че би трябвало да бъдем реалисти.

Ще стартира жестока конкуренция, още по-активно създаване на нови и по-иновативни версии.

Да бъде пионер в тази област е фантазия на всяка фармацевтична компания. Представете си за каква облага става дума.

Знаем, че стареенето на индивида стартира много рано – тъкмо преди навършването на 20-ата година. Това значи, че препарати против стареене ще купуват здрави и дейни хора, стопански състоятелни.

В историята има образци за сходни пазарни триумфи. На този принцип е учредена промишлеността за хранителни добавки и витамини, които общо взето се използват от здрави хора. Някои проучвания демонстрираха, че при уравновесено хранене успеваемостта на другите добавки и витамини е нулева.

Въпреки това браншът сполучливо продължава да се развива, за което спомагат и маркетинговите тактики.

Сходен артикул на пазара, който пожъна голям триумф, са статините – препаратите, които намаляват равнището на „ неприятния “ холестерол в кръвта. Те може да се назначат на изцяло здрав човек и по-късно да се наблюдава успеваемостта от приема им, правейки разбори на кръвта. Като резултат статините се трансфораха в най-продаваните медикаменти в цялата история на фармацевтиката.

Представете си какви ще бъдат мащабите на пазара за препарат против стареене! Той не просто бори някое заболяване, а няколко вкупом.

Какво удържа сериозните вложители от неотложно вложение на пари в толкоз перспективен бизнес? Отговорът е елементарен: към момента препарат против стареене няма.

Ако някаква група откриватели счита, че е допустимо създаването им, то фармацевтичните компании и капиталовите фондове имат ясни правила, които не разрешават да се влагат пари в медикаменти, които лекуват болест, чието име не е известно.

Ако някой препарат пречи на вградената в организма стратегия за стареене, то той несъмнено ще е потребен в битката с обособените дължащи се на остаряването на организма заболявания. Ако има такова вещество, то може кардинално да се употребява и в този момент като лекарство против съответна болест.

В това число и при неизлечимите на този стадий. Това е отлична стръв за промишлеността. Особено в случай че може да се потвърди успеваемостта му.

Остава една крачка: да се трансформира веществото от евентуално в действително. За задачата е належащо да се събира информация от резултатите от всеобщото приемане на препарата. Така ще се обясни дали пациентите стареят по-бавно.

Метод на оценка на скоростта на стареене към момента не е създаден, само че при актуалното равнище на биоаналитични и цифрови технологии особени проблеми за създаването му не би трябвало да има. Инвеститорът, който се реши да го направи, ще предложи на пазара артикул, който съществено ще промени фармацевтичната промишленост./profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР