Максим Орешкин, ФОТО РИА НОВОСТИВъвеждането на единна валута обсъждат Русия

...
Максим Орешкин, ФОТО РИА НОВОСТИВъвеждането на единна валута обсъждат Русия
Коментари Харесай

Русия и Белурус обмислят обща валута

Максим Орешкин, ФОТО РИА НОВОСТИ

Въвеждането на единна валута разискват Русия и Беларус. По време на икономическия конгрес в Санкт Петербург, наименуван съветския Давос, министрите на стопанската система на двете страни увериха, че този въпрос се разисква, само че решението ще бъде взето на равнище президенти, заяви РИА Новости. Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че това не би трябвало да бъде нито съветска, нито беларуска рубла. В Кремъл споделят, че към момента няма съответна информация по този въпрос.

По време на икономическия конгрес в Санкт Петербург се  организираха договаряния сред икономическите министри на  Русия и Беларус - Максим Орешкин и Дмитрий Крутой. Двамата управляват работната група по въпросите на интеграцията, основана през 2018 година

Говорихте за единната валута - да, този въпрос е записан в съглашението на съюза, тъй че това се разисква. Има централни банки, които разискват дали си коства да се направи, по какъв начин да го направя, в какъв период да го направя, разяснява  Орешкин  пред кореспонденти след срещата. Крутой пък  отбеляза, че единната валута е една от точките на интеграционната стратегия и не трябва да се изважда от общия подтекст. " Това ще бъде историята на пакета и пакетното съглашение ", сподели Дмитрий Крутой.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР