Макс Верстапен за втора поредна година триумфира със световната титла

...
Макс Верстапен за втора поредна година триумфира със световната титла
Коментари Харесай

Макс Верстапен: Първата титла винаги е по-емоционална, но втората е по-красива

Макс Верстапен за втора поредна година победи със международната купа във Формула 1, откакто завоюва Гран при на Япония, а след края на надпреварата дефинира триумфа си като " същинска полуда ".

Нидерландският водач на Ред Бул беше коронясан за първенец, откакто най-близкият му съперник Шарл Льоклер беше осъден с 5 секунди след края на конкуренцията, което го изпрати на третата позиция и на процедура връчи втората купа на Верстапен.

Новият остарял международен първенец пък дефинира втората си купа като " по-красива " спрямо първата, която той завоюва по инфарктен метод в Гран при на Абу Даби през 2021 година.

" Това е същинска полуда. Беше страхотна година, в никакъв случай не съм си представял, че може да се случи нещо сходно като предходната година. Страхотен триумф, реализиран от целия отбор, всички работихме неуморно през целия сезон. Горд съм, че успяхме да спечелим купата на тази писта. Първата купа постоянно е по-емоционална, само че втората е по-красива ", съобщи Макс Верстапен.

Макс разкри още, че идната цел пред Ред Бул е да завоюва и купата при конструкторите, като четири кръга преди края " биковете " са водачи в класирането с 619 точки, следвани от екипа на Ферари с 454 пункта.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР