Макс Верстапен взе доста противоречивото решение да не се подчини

...
Макс Верстапен взе доста противоречивото решение да не се подчини
Коментари Харесай

Д-р Малко е изненадан от решението на Макс да игнорира заповедите от бокса

Макс Верстапен взе много спорното решение да не се подчини на заповедите от бокса да пропусне своя съотборник Серхио Перес в Гран При на Сао Пауло. Поведението на двукратният международен първенец бе извънредно необичайно предвид на обстоятелството, че двамата се движеха шести и седми, т.е. той нямаше да подари победа или подиум на Перес.

„ Вече ви споделих да не желаете това от мен. Ясно ли е това? Казах ви какви са моите причини “, съобщи международният първенец по радиото незабавно след финала.
 Перес: Верстапен сподели какъв е в реалност Перес: Верстапен сподели какъв е в реалност
С това решение на Верстапен неговият съотборник се размина с две точки, които могат да се окажат доста скъпи в неговата борба с Шарл Леклер за второто място в крайното класиране във Формула 1. Монегаскът приключи четвърти в Гран При на Сао Пауло и по този начин се изравни с Перес, като двамата са с актив от по 290 точки. Пилотът на Ферари обаче има преимущество, защото има три победи досега през сезон (Бахрейн, Австралия и Австрия), до момента в който Перес е с два триумфа от Монако и Сингапур. 

Този ход на Верстапен беше изнендващ даже и за шефовете на Ред Бул, които неколкократно обявиха през последните седмици, че спечелването на второто място от страна на Перес е главен приоритет на отбора до края на сезона, откакто към този момент и двете трофеи бяха извоювани. 

„ Целта на Ред Бул е да завоюва второто място с Чеко и Макс би трябвало да прави всичко допустимо, с цел да му помогне. Само това ще кажа по този въпрос “, бе късият коментар на моторспорт съветника на „ Биковете “ доктор Хелмут Марко след финала на „ Интерлагос “.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР