Макс Верстапен стигна до своята втора победа в три старта

...
Макс Верстапен стигна до своята втора победа в три старта
Коментари Харесай

Верстапен: Голяма каша

Макс Верстапен стигна до своята втора победа в три старта от началото на сезон 2023 във Формула 1, откакто завоюва Гран При на Австралия. 

Състезанието на „ Албърт парк “ ще остане вечно в историята на спорта като първата конкуренция, която бива спирана с червени знамена цели три пъти. Две от тези спирания пристигнаха в последните пет обиколки, чието довеждане докрай лиши близо час.

След финала спечелилият Верстапен разяснява, че не схваща за какво автобус контролът взе решението да има рестарт на конкуренцията единствено два тура преди нейния край. При това възобновяване се стигна до верижен случай, в който общо четири коли понесоха тежки провали.

„ С тези червени знамена, първият (в осмата обиколка) го разбирам, само че аз мисля, че вторият беше малко безсмилен, в действителност не го разбирам, стана огромна каша. Но ние оцеляхме във всичко. Имахме доста мощна кола през днешния ден и спечелихме, което е най-важното “, разяснява Верстапен.

„ От моята позиция аз се пробвах да избегна контакт. В разпоредбите ясно е казано какво можеш да правиш във вътрешната страна на завоите, само че това не беше спазено. Но не е проблем, ние по този начин или другояче ги изпреварихме. Това е нещо, което би трябвало да имаме поради за идващото съревнование “, сподели международният първенец.

 

 
   
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР