Макс Верстапен спечели втора поредна световна титла във Формула 1

...
Макс Верстапен спечели втора поредна световна титла във Формула 1
Коментари Харесай

Доктор Марко: Има само двама пилоти, които са близо до Макс

Макс Верстапен завоюва втора поредна международна купа във Формула 1 този сезон, само че за разлика от 2021, в този момент водачът на Ред Бул господства в хода на акцията - 14 победи в 20 надпревари. Разбира се, това му завоюва доста похвали и високи оценки, само че както нормално, най-силните думи идват от съветника на Ред Бул лекар Хелмут Марко.

Марко е този, който през 2014 пое риска да включи Макс в програмата за развиване на водачи на Ред Бул и да му даде опция да взе участие в свободна подготовка от международния шампионат. И някогашният водач продължава да има вяра, че триумфите на Верстапен се дължат както на техническото преимущество, което има Ред Булв този сезон, само че също по този начин и на гения на Макс.

В изявление за RTL 79-годишният лекар Марко изясни, че сега във Формула 1 има единствено двама водачи, които могат да се съпоставят с Макс, само че “не са на неговото равнище ”.
 Верстапен: Блокирана гума ми коства полпозишъна Верстапен: Блокирана гума ми коства полпозишъна
“Става въпрос за Люис Хамилтън и Шарл Леклер - разясни австриецът. - Шарл е доста добър в квалификациите, само че има податливост да позволява неточности. Що се отнася до Люис, то той има безспорно преимущество във връзка с опита и също по този начин умее да се стимулира до невероятна степен. А и когато Мерцедес създадат по-бърз автомобил за следващата година, то Люис ще е по-силен. ”
 Доктор Марко: Таванът на бюджетите не трансформира нищо! Доктор Марко: Таванът на бюджетите не трансформира нищо!
Доктор Марко обаче отдели повече време на Верстапен.
 Кевин Магнусен и Хаас хвърлиха бомбата и завоюваха квалификацията в Бразилия Кевин Магнусен и Хаас хвърлиха бомбата и завоюваха квалификацията в Бразилия
“Сега Макс пилотира доста по-уверено, той умее да вижда огромната картина и също така се научи да работи по-добре с гумите. Затова и Макс може с меките сликове да изкара повече обиколки от противниците му с по-твърдите смеси. На мокро Макс е с 2 секунди на обиколка по-бърз от всички останали, а на противниците му им би трябвало време, с цел да се приспособяват към измененията в изискванията. За да е бърз и убеден Макс, той има потребност от постоянна предна част, да знае, че предните колела имат сцепление, оттова нататък към този момент всичко е наред. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР