Макс Верстапен спечели състезанието за Гран при на Мексико и

...
Макс Верстапен спечели състезанието за Гран при на Мексико и
Коментари Харесай

Макс Верстапен поведе с 19 точки пред Хамилтън след победа в Мексико

Макс Верстапен завоюва надпреварата за Гран при на Мексико и направи нова крачка към международната купа във Формуал 1. Пилотът на " Ред бул " победи на пистата " Ерманос Родригес ", с цел да вземе деветия си триумф от началото на сезона в 18-ото съревнование.

Надпреварата в Мексико мина чудесно " Ред бул ", върепки че отборът започва с двамата си водачи от втора редица. Големият противник на Верстапен Люис Хамилтън лимитира загубите и приключи втори, удържайки зад себе си Серхио Перес с втория " Ред бул ".

Победата е 19-а в кариерата на Верстапен. Благодарение на нея той завоюва със седем точки повече от Хамилтън. Така задатъкът му четири кръга преди края към този момент е 19 точки.

Следващият старт за сезона е идната неделя на пистата " Интерлагос " за Гран при на Бразилия.

Състезанието стартира трагично за " Мерцедес ", макар че двамата водачи на отбора стартираха от първа редица. Макс Верстапен, който потегли трети, употребява въздушната бликам на тръгналия от. Пилотът на " Ред бул " мина от външната страна и излезе отпред, а Хамилтън остана втори.

 Макс Верстапен поведе с 19 точки пред Хамилтън след победа в Мексико
© Reuters

В първия завой Ботас беше завъртян от Даниел Рикардо с " Макларън " и остана финален. Освен това на трасето излезе кола за сигурност поради отпадналите болиди на Мик Шумахер и Юки Цунода.

След рестарта Верстапен нямаше проблеми да остане отпред, започвайки да натрупа задатък пред Хамилтън. Трети беше Серхио Перес, само че международният първенец не успяваше да се откъсне от втория водач на " Ред бул ".

Именно Хамилтън беше първият, който влезе в бокса за промяна на гуми, като това се случи в 30-ата обиколка. Три обиколки след него промяна на гуми направи и водачът Верстапен, до момента в който Перес остана на трасето доста по-дълго.

Мексиканецът влезе в бокса 11 обиколки след Хамилтън и без значение, че се върна на трасето трети, заложи да има по-запазени гуми в края на дистанцията.

 Макс Верстапен поведе с 19 точки пред Хамилтън след победа в Мексико
© Reuters

Перес стартира да топи задатъка на Хамилтън, когато международният първенец се движеше на над 10 секунди зад водача Верстапен. В 62-ата обиколка мексиканецът към този момент беше на под секунда зад Хамилтън и стартира да притиска водача на " Мерцедес ", само че двамата влязоха в трафик и британецът съумя още веднъж да отвори разлика.

Само две обиколки преди края Перес още веднъж настигна Хамилтън, само че не съумя да го изпревари и приключи трети.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР