Макс Верстапен си гарантира предсрочно световната титла във Формула 1

...
Макс Верстапен си гарантира предсрочно световната титла във Формула 1
Коментари Харесай

Верстапен определи титлата за 2022 като „по-добра“ от тази за 2021 година

Макс Верстапен си подсигурява предварително международната купа във Формула 1 за 2022 година откакто завоюва конкуренцията за Гран При на Япония. Така нидерландецът ще може да взе участие без никакво напрежение в последните четири кръга за година, което е в цялостен контрастност на сезон 2021.
 Макс Верстапен е новият международен първенец във Формула 1 Макс Верстапен е новият международен първенец във Формула 1
Тогава купата се реши в последната обиколка на последното съревнование в Абу Даби, когато Верстапен изпревари своя противник Люис Хамилтън след спорние рестарт на конкуренцията на „ Яс Марина “. Още от средата на сезон 2022 обаче бе ясно, че Верстапен ще завоюва купа и въпросът беше единствено по кое време ще се случи това. Е в последна сметка той победи на „ Сузука “, а след надпреварата в Страната на изгряващото слънце двукратният първенец съпостави своите две трофеи.
 Алонсо приветства Верстапен в клуба на двукратните първенец във Формула 1 Алонсо приветства Верстапен в клуба на двукратните първенец във Формула 1
„ Мисля, че първата купа постоянно е по-емоционална, само че тази несъмнено е по-добра, просто като гледаме представянето през целия сезон – изясни Макс пред медиите в Япония. - Емоциите са доста разнообразни. Миналата година имах извънредно чувство до последното съревнование. Тогава не мислех, че сме най-бързите, което също не помагаше. Но тази година още от самия старт страстите бяха доста разнообразни.

„ И двете ми трофеи са красиви, и двете ги усещам страхотни. Винаги е хубави да усещаш напрежение и да би трябвало да се представяш на равнище във всяка една обиколка на всяко едно съревнование, само че не за доста следващи години. Определено постоянно ще се веселя на годината, която имахме “, съобщи още двукратният отличник.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР