„Макс Верстапен ще има по-голям шанс да победи Люис Хамилтън

...
„Макс Верстапен ще има по-голям шанс да победи Люис Хамилтън
Коментари Харесай

Розберг: Верстапен може да спечели титлата при по-кратък сезон

„ Макс Верстапен ще има по-голям късмет да победи Люис Хамилтън за купата във Формула 1, в случай че сезон 2020 е по-кратък. “ Това счита Световният първенец през 2016 година Нико Розберг.

Моторният свят беше квалифициран за епична борба сред Люис Хамилтън и Макс Верстапен през този сезон – шесткратният първенец против изгряващата звезда. Но първите осем надпревари бяха анулирани заради пандемията породена от ковид, оставяйки 14 съревнования в календара, доста, от които са под подозрение.
Във Формула 1 се надяват да проведат сезон от 15 до 18 надпревари, а Розберг, който победи Хамилтън през 2016 година, показа, че по-малко надпревари могат да се окажат идеална опция за Верстапен и Ред Бул.

„ Това усилва възможностите да има неочакван първенец, в случай че има по-малко надпревари, тъй като тогава, несъмнено, шансът играе по-голяма роля “, съобщи германецът пред Скай Спортс.
„ Винаги съм мислил, че Ред Бул и Макс Верстапен в действителност ще бъдат на лов през тази година и в действителност ще могат да нервират Мерцедес. Ако има по-кратък сезон, може би възможностите им са още по-големи “, добави Розберг.

В момента първото съревнование за сезона е планувано да бъде Гран при на Канада. Във Формула 1 обмислят няколко разнообразни хрумвания, в случай че им се наложи доста да преобразуват календара, като да вземем за пример удължение на сезона до идващия януари и осъществяване на надпревари в еднакъв уикенд.

Нико Розберг прикани спорта да се „ прояви креативност “ и да поддържа вероятността за уикенди с две надпревари, макар че ще даде доста провокации пред тимовете.

„ Съвсем друго ще е. Правиш проекти за сезона и по-късно внезапно имате две надпревари за уикенда. Това би трансформирало всичко – метода, по който употребяват моторите си. Всичко ще е друго. “

„ Много, доста комплицирано е и сигурно ще би трябвало единомислещо съглашение сред всички тимове, с цел да се направи толкоз огромна смяна. Но мисля, че това несъмнено е допустимо, тъй като всички са отворени към това и всички желаят да покажат на почитателите страховит сезон. “

„ Мисля, че в този момент можем да забележим някои в действителност приятни събития и да се съгласят по някаква необикновена концепция, с цел да се трансформира в ужасно шоу “, съобщи Розберг.

"I can see Max annoying Mercedes "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР