Макс Верстапен с колата на Red Bull записа най-доброто време

...
Макс Верстапен с колата на Red Bull записа най-доброто време
Коментари Харесай

Верстапен с най-доброто време в първата тренировка на ледената пързалка в Истанбул

Макс Верстапен с колата на Red Bull записа най-хубавото време в първата свободна подготовка преди конкуренцията за Гран При на Турция този уикенд.

Сесията не предложи доста страсти, откакто водачите опознаваха трасето за първи път. Някои от тях пък означиха, че не могат да дадат цялостна газ на вършиме, откакто сцеплението на гумите не беше на равнище поради настилката на пистата, която беше описвана като „ пързалка “.

Към края обаче водачите започнаха да натискат по-рисково, а тъкмо последните минути на трасето на „ Истанбул парк “ падна дъжд.

В последна сметка Верстапен приключи сесията с 1:35.077, като по този метод остана на 0.241 пред своя съотборник Алекс Албън, а тройката бе запълнена от водача на Ferrari Шарл Льоклер, който записа резултат с 0.430 по-слаб от този на нидерландеца.

Пилотите на Mercedes Валтери Ботас и Люис Хамилтън приключиха девети и 15-ти, като водачът в международния шампионат направи едвам 11 обиколки на турското трасе.

Най-много обиколки завъртя пък Себастиан Фетел – общо 29. Пилотът на Ferrari приключи сесията на пета позиция с закъснение половин секунда по отношение на Верстапен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР