Макс Верстапен победи в първото състезание за , след като

...
Макс Верстапен победи в първото състезание за , след като
Коментари Харесай

Верстапен откри сезона във Формула 1 с категорична победа

Макс Верстапен победи в първото съревнование за, откакто завоюва Гран при на Бахрейн на пистата " Сахир ". Световният първенец нямаше съвсем никакви проблеми, откакто започва от полпозишън водеше до финала.

Успехът беше двоен за " Ред бул ", откакто Серхио Перес приключи на второто място.

Победата е 36-та в кариерата на Верстапен. Той към този момент е единствено на пет триумфа от това да се изравни с Аертон Сена във безконечната класация на Формула 1.

На подиума до двамата водачи на " Ред бул " се качи Фернандо Алонсо. Ветеранът, който е на 41 години, записа влизане в Топ 3 още в първия си старт за " Астън Мартин ".

Разликата сред него и първите двама обаче беше доста огромна. Пилотите на " Ред бул " нямаха никакви компликации да държат останалите зад себе си. Най-голямата разлика се видя първоначално, когато за седем обиколки Верстапен се откъсна с 5 секунди.

Състезанието беше белязано от отпадане на Шарл Льоклер. Пилотът на " Ферари " се движеше на позиция да се качи на подиума, само че моторът му получи щета в 41-ата обиколка. От екипа на Скудерията имаха по-различна тактика от другите тимове, само че и това не донесе триумф.

Съотборникът на Льоклер Карлос Сайнц имаше проблеми с гумите в края на надпреварата.
Подробности очаквайте по-късно на.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР