Макс Верстапен не се вълнува от мястото си в историята

...
Макс Верстапен не се вълнува от мястото си в историята
Коментари Харесай

Макс Верстапен: Мисля, че вече съм постигнал повече, отколкото някога изобщо съм мечтал

Макс Верстапен не се вълнува от мястото си в историята на Формула 1 и не мисли къде би го наредило възможното продобиване на трета купа в кариерата му. Пилотът на Ред Бул има в кариерата си до момента две победи в шампионата – през 2021 и 2022 година Тимът му бе осъден с понижаване на времето за работа в аеродинамичния тунел поради нарушение на бюджетния предел през 2021 година Не е ясно по какъв начин и до каква степен ще се отрази това на болида RB19, с който Верстапен ще се бори през идния нов сезон във Формула 1, написа уеб страницата clubs1.bg.

„ Мисля, че към този момент съм постигнал повече, в сравнение с в миналото въобще съм мечтал. Аз самият постоянно се старая да извлека допустимо най-хубавото от себе си. Всъщност не мисля къде съм измежду великите водачи в историята на спорта във връзка с шампионати или победи. Просто желая да си правя работата “, съобщи Верстапен.

„ Имам контракт чак до 2028 година Желанието ми е да се постарая да спечелвам още с този тим – още съревнования и вероятно шампионати. Никога обаче не съм харесвал статистики или нещо сходно. Винаги съм желал в края на един спортен уикенд да мога да си кажа, че съм дал и извлякъл всичко от себе си, тъй като тогава съм благополучен. Освен това един ден като спра да се състезавам и погледна към годините си във Формула 1, ще се запитам дали съм сторил всичко по силите си. Ако съм го направил и отговорът е „ да “, то ще съм удовлетворен “, разяснява още водачът.

„ Когато пристигнах във Формула 1, бях в средата и към дъното на грида. Човек се оправя с това, тъй като е част от един учебен развой за вероятно присъединение към тим с благоприятни условия за победи. За благополучие имах шанса това да ми се случи. След като си в такава позиция е належащо да демонстрираш какво си научих в средата, целия добит опит. В началото несъмнено губиш повече, само че просто би трябвало да го приемеш. Знаете по какъв начин е във Формула 1 – по принцип единствено един или два тима имат опция да печелят надпревари в границите на един сезон “, добави Верстапен.

На въпрос дали се тормози по отношение на Мерцедес и капацитета на отбора от Бракли Верстапен отговори, че се интересува от личния си отбор и кола.
„ Нямам терзания, тъй като ние би трябвало да се концентрираме върху себе си. Необходимо е да се постараем да подобрим нашия автомобил. Това е единственото, което можем да направляваме. Затова би трябвало там да се фокусираме. В момента е мъчно да се каже кой е най-голямата опасност. Ако се съди по последното съревнование – несъмнено Ферари бе най-близо. Много неща обаче може да са се трансформирали “, сподели още Верстапен.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР