Макс Верстапен изрази несъгласието си с наказанията, които получи в

...
Макс Верстапен изрази несъгласието си с наказанията, които получи в
Коментари Харесай

Лудия Макс: Отсъжда се нечестно, само мен наказват

Макс Верстапен изрази несъгласието си с наказванията, които получи в Саудитска Арабия. Пилотът на Ред Бул твърди, че е бил третиран незаслужено от стюардите по отношение на други водачи като Люис Хамилтън. Нидерландецът получи наказване от 5 секунди поради извоювано преимущество отвън пистата по време на битката му с Хамилтън. След това бе осъден с още 10 секунди заради внезапно прекъсване пред водача на Мерцедес, което докара до удар сред двамата. Люис упрекна Макс в това, че му е тествал прекъсването.
Според Верстапен други състезатели са направили идентични придвижвания като неговата отбрана отвън трасето и не са били глобени.
‘Ясно е, че разпоредбите не важат за всички. Нещата, които направих във връзка с отбраната ми, бяха сторени и от други двама състезатели. Те даже не бяха споменавани или осъдени. Не разбирам за какво бях осъден толкоз пъти “, показа Верстапен.
„ Това, което се случи, не заслужаваше наказване съгласно мен. Очевидно другите двама души, които го сториха не бяха осъдени. Ясно, че единствено аз го получавам. Разбира се в борбите за първата позиция всички са по-критични. Но към момента не ги разбирам за какво взеха това решение “.
Пилотът на Ред Бул настояваше да съобщи, че не е заслужавал глоба за нито един от случаите с Хамилтън.
„ Според мен не съм бъркал. Очевидно се отсъжда непочтено, единствено мен санкционират. И двамата бяхме отвън пистата и бялата линия на първи завой. Някак си бе преценено, че това е моя виновност, с което не съм склонен “, съобщи Верстапен.
„ Не съм склонен и с второто наказване. По принцип по-късно той ме избута от пистата и получи единствено предизвестие. Определено нещо не е както би трябвало и не е почтено, тъй като другите водачи могат да вършат каквото си желаят, а аз не “.
Макс не има намерение да трансформира метода си към надпреварите, тъй като има вяра, че други състезатели се разминават, правейки тези маневри.
„ Единственото нещо, което желая, е правдивост за всички. В момента не е по този начин. Както споделих, не усещам, че съм сбъркал и явно не е неверно за другите, тъй че за какво да се трансформирам? Всеки би трябвало да има право да се състезава по този начин “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР